Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌زمان با سی‌وهشتمین سالگرد ربوده‌شدن حاج احمد متوسلیان و همراهانش در لبنان که گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت آنها را بیشتر کرده است؛ به معرفی مهم‌ترین آثار درباره این فرمانده دفاع مقدس پرداختیم.

به گزارش خبرنگار ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نام حاج احمد متوسلیان بار دیگر و هم‌زمان با 14 تیر سالروز ربوده شدن او و سه دیپلمات همراهش و خبرهایی مبنی بر مشخص شدن سرنوشت آنها بیشتر از قبل شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندهی که ماجرای ربوده شدن او و همراهانش به معمای 38 ساله تبدیل شده است و از همان ابتدا روایت‌های مختلفی درباره سرنوشت آنها از طرف افراد مختلف بیان شده است.

شرح شجاعت‌های حاج احمد متوسلیان و روایت‌ها درباره سرنوشت او و همراهانش در طول 38 سال سوژه پژوهش‌ها و نوشتارهای زیادی بوده که در کتاب‌های مختلفی منتشر شده است. در این گزارش به مرور و معرفی کتاب‌های مطرح درباره این فرمانده بی‌نظیر می‌پردازیم.

«احمد متوسلیان هستم» اثر محمد جواد شادانلو

کتاب «احمد متوسلیان هستم»، مجموعه مصاحبه‌ها و سخنرانی‌‎های حاج احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) است که در قالب یک کتاب جمع‌آوری شده است.

این کتاب با دفاعیات ایشان در دادگاه سال ۱۳۵۷ پس از دستگیری در لرستان آغاز می‌شود و سپس با سخنرانی سال ۱۳۵۹ مسجد جامع شهر پاوه که بخشی از آن در فیلم ایستاده در غبار مورد استفاده قرار گرفته بود، ادامه پیدا می‌کند و با چند مصاحبه ایشان با دفتر سیاسی سپاه پس از عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس و مصاحبه‌ای در کردستان ادامه پیدا می‌کند. کتاب «احمد متوسلیان هستم» به کوشش محمد جواد شادانلو توسط انتشارات نارگل به چاپ رسیده است.

«فرمانده جدید» اثر حسین نیری

کتاب «فرمانده جدید» نهمین کتاب از مجموعه «قصه فرماندهان» است که حسین نیری آن را بر اساس زندگی احمد متوسلیان به نگارش درآورده است.

این كتاب، هرآنچه درباره کودکی، نوجوانی و دوره دانش‌آموزی حاج احمد متوسلیان بود را در همان فصل نخست که آمیزه‌ای از قصه و زندگی‌نامه است؛ آورده و بلافاصله در نخستین قسمت کاملا داستانی، سروقت فرماندهی او رفته است. نویسنده تاکید دارد که حاج احمد متوسلیان، ذاتاً یک محور و رهبر برای جامعه پیرامون خودش است. برای همین است كه از 13 فصل داستانی كتاب، عناوین 4 فصل از آن با عنوان «فرمانده» شروع می‌شود؛ فرمانده بسیجی‌ها، فرمانده جدید، فرمانده من حاج احمد است و فرمانده درمانده. داستان‌ها سراسر از فروتنی، بزرگواری و تیزچنگی حاج احمد می‌گویند.

حضور او در جبهه‌های نبرد آنقدر قصه دارد که دیگر كتاب، ظرفیت پرداختن به ماجرای لبنان و گروگان‌گیری او توسط رژیم اشغالگر قدس را ندارد؛ هرچند در نخستین فصل كتاب به این موضوع اشاره شده است.

«در هاله‌ای از غبار» اثر گلعلی بابایی

«در هاله‌ای از غبار» به قلم گلعلی بابایی، برای اولین بار در سال ۹۱ به مناسبت سی‌امين سالگرد مفقود شدن احمد متوسليان توسط نشر صاعقه وابسته به سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه منتشر شد. این کتاب از نظر ساختار، زندگی احمد متوسلیان را از ابتدا تا زمان اسارت و مفقود شدنش با گزارش ژورنالیستی و مستندوار روایت می‌کند.

در نگارش این اثر تلاش شده تا با راویانی صحبت شود که تا آن زمان کمتر از حاج احمد متوسلیان سخن گفته‌اند؛ مانند منصور کوچک محسنی، صیف‌الله منتظری و محسن رفیق‌دوست و برخی از اعضای خانواده وی که خاطرات جدیدی را بیان کردند. برای جذابیت بخشیدن به اثر ۴۷ صفحه مصور گنجانده شده که شامل ۸۰ عکس با شرح تصاویر است. مخاطب با دیدن تصاویر و خواندن این شرح به ماجرا‌های کتاب پی خواهد برد.

«می‌خواهم با تو باشم» اثر علی ‌اکبری مزدآبادی 

کتاب «می‌خواهم با تو باشم» اثر علی‌ اکبری مزدآبادی درواقع سرگذشت‌نامه‌ای از زندگی حاج‌احمد متوسلیان است که توسط انتشارات یا زهرا (س) در 119 صفحه منتشر شده است. در فهرست کتاب، سال‌شمار زندگی حاج‌احمد متوسلیان را می‌بینیم که از سال 1332، تولد در تهران، تا سال 1361، ربوده شدن توسط عوامل رژیم صهیونیستی در راه عزیمت به بیروت در تیرماه را دسته‌بندی کرده است.

در بخشی از کتاب بیانات مقام معظم رهبری درباره این فرمانده برجسته آورده شده است. در ادامه، خاطرات ده‌ها تن از همرزمان وی آورده شده است که خواندن هرکدام، یکی از زوایای اخلاقی برجسته وی را نشان می‌دهد. 

«همپای صاعقه» اثر مشترک حسین بهزاد و گلعلی ‌بابایی

کتاب «همپای صاعقه» کارنامه‌ای تاریخی و مستند از شکل‌گیری لشکر 27 محمد رسول الله(ص) که توسط انتشارات سوره مهر در 909 صفحه منتشر شده است. روایتی از یک مقطع زمانی شش ماهه از جنگ تحمیلی. از ابتدای دی ماه 1360 تا اواخر تیر ماه گرم سال 1361. موضوع اصلی اثر، شرح مستند مراحل آغازین تاسیس تیپ نظامی محمد رسول الله (ص) است و نقش این تیپ را در دو عملیات بزرگ فتح‌المبین، بیت‌المقدس و لبنان بیان می‌کند. 

حسین بهزاد و گلعلی ‌بابایی در یک تلاش مشترک چهار ساله نخستین کتاب از مجموعه پژوهشی ـ تاریخی خود، با عنوان اصلی «حماسه 27» را به بازشناسی دوران فرماندهی زنده‌یاد حاج احمد متوسلیان اختصاص داده‌اند. فارغ از وجود مصاحبه و ثبت خاطرات کم‌تر شنیده شده‌ رزمندگان، مکالمات رودرروی فرماندهان و متن مکالمه شهید همت با حاج احمد متوسلیان، متن مذاکرات و تماس‌های مخابراتی و بی‌سیمی، کتاب را جذاب و خواندنی کرده است.

شیوه روایی و داستانی کتاب و قرار گرفتن اسناد در دل حوادث، مخاطب را مشتاقانه به صفحات بعد راهنمایی می‌کند. «همپای صاعقه» در 14 فصل تدوین شده و علاوه بر این، عکس‌هایی دیدنی از عملیات‌های مختلف در انتهای کتاب منتشر شده است.

«سی و هفت سال» اثر حمید داودآبادی

کتاب «سی و هفت سال» با زیرعنوان «نگاهی واقع‌بینانه به طولانی‌ترین گروگان‌گیری قرن اخیر» اثر حمید داودآبادی در 104 صفحه توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

ربودن حاج احمد متوسلیان فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) به همراه سیدمحسن موسوی، کاردار سفارت ایران در بیروت، کاظم اخوان، خبرنگار و عکاس خبرگزاری ایرنا و بسیجی رزمنده تقی رستگار، طولانی‌ترین حادثه گروگان‌گیری قرن اخیر را رقم زده است. از آن تاریخ تا به امروز، اخبار ضد و نقیضی منتشر شده است که هیچ کدام سندیت نداشته و همه بر حدسیات و ادعاها مبتنی است.

نویسنده در ابتدای کتاب به ضدونقیض‌ بودن اخبار و اطلاعاتی که تا امروز درباره چهار دیپلمات ربوده‌شده ایرانی در لبنان منتشر شده است، اشاره کرده و گفته در کتابش تلاش کرده با نگاه به ادعاها، نقبی به حقیقت بزند. کتاب «سی‌وهفت سال» محصول گردآوری و تالیف است؛ به این‌ معنا که داودآبادی مطالب گذشته خود را گردآوری کرده و مطالب جدیدی را هم به آنها افزوده است. 

«راز احمد» اثر حمید داودآبادی

کتاب «راز احمد» با زیر عنوان «سفر بی بازگشت احمد متوسلیان» دیگر اثر حمید داودآبادی درباره این فرمانده دفاع مقدس است که توسط نشر یا زهرا (س) در 457 صفحه منتشر شده است. «راز احمد» یکی از آخرین و تازه‌ترین آثاری است که درباره حاج احمد متوسلیان منتشر شده است.

یکی از نکات برجسته این کتاب روایتی جذاب از گفته‌های شهید سپهبد قاسم سلیمانی در مورد احمد متوسلیان و سرنوشت او و همراهانش پس از ربوده شدن در لبنان است.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: ادبیات دفاع مقدس مستندنگاری حاج احمد متوسلیان ادبیات مقاومت اثر حمید داودآبادی درباره این فرمانده حاج احمد متوسلیان محمد رسول الله توسط انتشارات منتشر شده ربوده شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم چهل‌وپنجمین سالگرد روزنامه تهران تایمز عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت برگزار شد.

حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی رحمتی مدیر گروه رسانه‌ای مهر، خانواده‌های مرحوم رضا مقدسی، زنده یاد عرفان پرویز و جمعی از مدیران دوره‌های گذشته این روزنامه در این مراسم حضور داشتند.

محمد صرفی سردبیر روزنامه تهران تایمز در ابتدای این مراسم گفت: سخت‌ترین کار برای اهالی قلم سخنرانی است. در ابتدای سخن یاد و خاطره تمام کسانی که در تهران تایمز زحمت کشیدند؛ مرحوم عرفان پرویز و رضا مقدسی را گرامی می‌دارم امیدوارم خداوند روح این عزیزان را شاد کند.

وی افزود: بسیار خوشحالم که در سالگرد انتشار روزنامه تهران تایمز و ورود آن به ۴۶ سالگی هستیم. دوستان و همکاران تحریریه اگرچه کوچک اما پر از همت در این سال‌ها تلاش‌های زیادی کردند و اگر تهران تایمز امروز افتخاراتی دارد مرقون زحمات گذشتگان است.

صرفی گفت: همه می‌دانند که انتشار یک روزنامه در طول ۴۵ سال در هرجای دنیا سخت است و اگر این روزنامه انگلیسی باشد سختی کار مضاعف می‌شود. اگر امروز تهران تایمز صدای انقلاب و جمهوری اسلامی است مدیون این زحمت است. برای همه آرزوی موفقیت دارم امیدوارم تهران تایمز بهتر از این باشد.

وی در پایان افزود: در این چندسال حجت‌الاسلام قمی و سازمان تبلیغات اسلامی حمایت‌های معنوی و مادی زیادی از ما داشتند که امیدوارم مستدام باشد و با کمک این خانواده و تحریریه کوچک اما چابک به وظایف خود عمل کنیم.

فعالیت در زمینه گام دوم توقع ما از تهران تایمز است

حجت‌الاسلام محمد قمی در ادامه این مراسم با تبریک سالروز تولد تهران تایمز تبریک گفت: تهران تایمز فریاد رسای مستضعفان است آنگونه که شهید بهشتی توصیف کرده بود. توقعات گام دوم انقلاب بابت خیز مجدد تهران تایمز توقع ناروایی نیست، بنابراین انتظار جهش و خیزشی مضاعف از جنس سال گذشته متناسب با تحولات و درخشش در سطح جهانی داریم و منتظر گام بعدی این روزنامه هستیم البته ما هم به عنوان خدمت گذار در کنار سایر دوستان حضور داریم.

سلطانی فر مدیر اسبق تهران تایمز نیز در این جلسه گفت: از روزهای اول سال ۶۵ که روزنامه در خیابان ایرانشهر بود، موشکی در کنارش اصابت کرد و تمام شیشه‌ها شکست و چند نفر از بچه‌ها زخمی شدند؛ در این زمان روزنامه چهار صفحه بود. بعد از این اتفاق در حال بازسازی بودیم اما ساختمان را از ما تحویل گرفتند. رفتیم پیش آقای رفیقدوست و گفتیم ساختمانی لازم داریم و توافق کردیم ساختمان را از دم قسط گرفتیم ساختمان تبیان هم در ابتدای این سال‌ها در اختیار روزنامه بود. در زمام تحویل نیز روزنامه جایگاهی پیدا کرده بود و به تعبیری به عنوان منبع موثق از ان یاد می‌شد.

وی افزود: همانطورر که می‌دانید روزنامه‌های انگلیسی در حوزه دیپلماسی جایگاه ویژه ای دارند.

در این بخش تندیس یادبودی از طرف همکاران تهران تایمز به سلطانی فر تقدیم شد.

تأثیر تهران‌تایمز بر نگاه بیرونی بسیار زیاد است

در ادامه سلیمی نمین یکی دیگر از مدیران ادوار گذشته تهران تایمز گفت: من تلاش زیادی در زمان مدیریت خودم کردم که بین روزنامه انگلیسی مان با داخل پیوند بزنم با این نگاه که می‌تواند بسیاری از آفات جامعه را برطرف کنند، خب برخی نگاه بیرونی و برخی دیگر نگاه درونی دارند که این سبب ایجاد آفاتی می‌شود.

وی افزود: عوامل مختلفی موجب شد از کار رسانه کناره گیری کرده و به پژوه بپردازم. در گذشته تهران تایمز بین سازمان فرهنگ و ارتباطات و روزنامه تهران تایمز دست به دست می‌شد اما امروز زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی است و خوشحالم که این روزنامه و خبرگزاری مهر به قدرت رسانه‌ای تبدیل شدند.

سلیمی گفت: تاثیری که تهران تایمز می‌تواند بر روی نگاه بیرونی داشته باشد و آن را تقویت کند بسیار زیاد است، امیدوارم بتوانیم با پیوندی که بین ابزار بیرونی و داخلی می زنیم بیش از پیش تاثیر گذار باشیم چراکه غیر از این نمی‌توانیم خود را یک فرد رسانه‌ای موفق بپنداریم.

در این بخش نیز تندیس یادبودی از طرف همکاران تهران تایمز به سلیمی تقدیم شد.

حفظ و فریاد حقانیت جمهوری اسلامی

پرویز اسماعیلی موسس خبرگزاری مهر در ادامه این مراسم گفت: اولین مدیر تهران تایمز شهید بهشتی است که پاکی خاصی برای ما دارد. این روزنامه تقریباً همزاد انقلاب است. شهید بهشتی انتظاری که داشتند حفظ و فریاد حقانیت جمهوری اسلامی توسط این روزنامه بود.

وی افزود: انعکاس این حقانیت نیازمند ابزاری است که در دوراندیشی این فقیه مبارز، فیلسوف ارزنده در علوم کلاسیک و روحیه ارتباطی بالای او از نظر تشکیلاتی مشخص می‌شود.

اسماعیلی گفت: تهران تایمز فراز و فرودهایی داشته و روزی پر مراجعه ترین رسانه و مرجع ترین رسانه بوده است.

تهران تایمز باتوجه به اینکه فضای فناورانه تغییر کرده و ابزار رسانه‌ای متعدد شدند با شناخت این تحولایت باید تغییر کند و هدف گذاری جدیدی داشته باشد تا جایگاهش تثبیت شود.

خبرگزاری مهر هم در سایه تهران تایمز و سپهر رسانه‌ای تشکیل شد و درخشید.

در این بخش نیز تندیس یادبودی به اسماعیلی داده شد.

در بخش دیگر این مراسم ویژه نامه اپلیکیشن انگلیسی_فارسی تهران تایمز با ۳ هزار کلمه لغات تخصصی در حوزه رسانه‌ای و حاکمیتی رونمایی شد.

اولین نشریه بعد از انقلاب اسلامی

در بخش بعدی حجت الاسلام صاحب فصول گفت: باید از پدر روزنامه نگاری انگلیسی عرفان پرویز یاد کنیم برای اینکه سختکوشی را یادآوری کنیم خوب است توشه‌ای از دوران فعالیت این بزگورار داشته باشیم.

وی افزود: تهران تایمز اولین نشریه بود که بعد از انقلاب اجازه نشر گرفت و به توصیه شهید بهشتی به رهنمودهای ایشان راهی پیدا کرد. مرحوم عرفان پرویز به اتفاق نادر طالب زاده حرفه، دانش و ارتباطات را زمینه پا گرفتن این روزنامه کردند و این روزنامه در ابتدای انقلاب با توصیه‌های شهید بهشتی نجات پیدا کرد و فریاد مستضعفان شد.

فصولی گفت: تهران تایمز در یک روز هم در دوران هشت ساله دفاع مقدس تعطیل نشده بود و اینها برگ افتخار عرفان پرویز بود. امیدواریم با این کانون گرم و صمیمی تهران تایمز و خبرگزاری مهر فریاد رسای مستضعفان بمانند.

در بخش دیگر این مراسم حسن لاسجردی با بیان خاطره‌ای از روزهای حضور خود به عنوان سردبیر روزنامه تهران تایمز گفت: روزنامه نگاری کار بسیار سختی است و مدیرانی که آرامش درون در ارتباط با نیروهای خود دارند موفق می‌شوند.

حفظ میراث تهران‌تایمز

ابوالفضل عمویی یکی دیگر از مدیران ادوار گذشته روزنامه تهران تایمز گفت: حضور و تعلق به مجموعه‌ای با ۴۵ سال سابقه اصالت بخش است و این سبب می‌شود تهران تایمز چارچوب داشته باشد.

وی افزود: سال ۸۹ تا ۹۲ به دعوت رضا مقدسی به تهران تایمز آمدم در دوره ما چند موضوع پیش آمد و به نظرم تهران تایمز جای مهمی است و امیدوارم میراث آن را حفظ بفرمائید.

مراد عنادی از دیگر مدیران سابق تهران تایمز نیز گفت: توصیه می‌کنم دوستان رسانه‌ای خود را از استرس دور کنند.

وی افزود: تهران تایمز از تریبون‌های اصلی سیاست خارجی است و به عنوان یک رسانه مکتوب باید معرف ایران هم باشد چراکه قدرت تیتر و محتوای تهران تایمز برای معرفی ایران مهم است.

محمد قادری در بخش دیگر این مراسم با اشاره به اینکه از شهریور ۹۶ تا ۹۹ در روزنامه در روزنامه تهران تایمز حضور داشته است گفت: مهمترین مسئله در فضای رسانه در کنار همه اتفاقات مهم این حوزه مدارا و دوستی بین همه اهالی رسانه است، این اتفاق اگر ادامه پیدا کند این سال‌ها بیشتر می‌شود. در دوره حضورم در این روزنامه چند اتفاق مهم از جمله ترور سردار سلیمانی و شهادت شهید محسن حججی و وقایع آبان ۹۸ رخ داد که مشخصاً اثرگذاری روزنامه را در ابعاد بین‌المللی حس کردم و این بازخوردها برایم دلگرم کننده بود.

هویت بخش جدی کار و زندگی را تشکیل می‌دهد

محمد مهدی رحمتی مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر در پایان این مراسم گفت: ما همه در جنبه‌های مختلف با سوال ما چه کسی هستیم مواجهیم امروز پاسخ‌های زیبایی به این سوال داده شد. امروز با بحران هویت مواجهیم در حالی که هویت بخش جدی کاری و زندگی افراد را تشکیل می‌دهد، این هویت با مرور تقویت می‌شود.

وی افزود: برخی از مسائل ظرفیت بزرگی دارند و نشان می‌دهند که یک جریان برای آینده‌اند، از اینکه نشان دادید عضو این خانواده‌اید تشکر می‌کنم.

کد خبر 6098668 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • استقبال مردم در روز اول نمایشگاه کتاب تهران از نگاه ناشرین
  • پناهیان: برخی متأسفانه نگاه سخیفی به حجاب دارند
  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • گردهم آمدن تمام نهادهای مرتبط با ترافیک در کرمانشاه
  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • آینده مبهم فدریکو کیه زا؛ نیم‌نگاه رم، امیدواری یوونتوس
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • پدر شهید جاویدالاثر علی اربابی آسمانی شد
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد